Mecz Lechia Gdansk - Jagiellonia, wynik 1-2

Lechia Gdansk - Jagiellonia, wynik spotkania: 1-2

W dniu 2021-12-11 19:00 na stadionie Stadion Energa Gdańsk odbył się znakomity mecz ligi Ekstraklasa kolejki 18. Zmierzyły się Lechia Gdansk oraz Jagiellonia.

Po pierwszej połowie meczu piłkarskiego między Lechia Gdansk a Jagiellonia wynik to 1-1. Po 90 min. mecz zakończył się wynikiem 1-2.

Gole strzelali: Taras Romanczuk 35' 0-1 Flávio Paixão 45' 1-1 Bartosz Bida 54' 1-2 Tomas Prikryl

Żółte kartki Lechia Gdansk: Rafał Pietrzak 48' Jarosław Kubicki 54' Jakub Kaluzinski 89'

Żółte kartki Jagiellonia: Taras Romanczuk 10' Tomas Prikryl 75'

Czerwone kartki Lechia Gdansk:

Czerwone kartki Jagiellonia:

Główny sędzia spotkania to Pawel Raczkowski, Polska. Do pomocy miał 3 sędziów. W następnym meczu Lechia Gdansk zmierzy się już z Wisla Plock, następne spotkania z drużynami Slask Wroclaw oraz Cracovia Krakow a Jagiellonia z Raków Częstochowa. Następne mecze zagra z drużynami Nieciecza oraz Gornik Zabrze.

W dzisiejszych czasach mnóstwo fanów futbolu śledzi poczynania w lidze Ekstraklasa. Liczące się drużyny piłkarskie z tej ligi oraz zawodnicy tacy jak Rafał Pietrzak Taras Romanczuk niejednokrotnie zaserwowały kapitalnym miłośnikom wrażenia sięgające zenitu. Wspaniałe zmagania między drużynami futbolowymi okazują się bezkompromisowe, nie często bywa, iż są to spotkania mało interesujące. Nieustannie zdarzają się nieczyste faule kończące się pokazaniem czerwonej kartki, wspaniałe asysty oraz sytuacje podbramkowe gwarantujące wspaniałe przeżycia i przyjemność z meczu. Z tego powodu warto śledzić każdego dnia zapowiedzi nadchodzących emocjonujących meczów piłkarskich i być na bieżąco z najnowszymi wynikami w tabeli oraz oglądać spotkania piłkarskiej emocjonującej ligi Ekstraklasa. Udział takich popularnych drużyn jak Lechia Gdansk i Jagiellonia w lidze Ekstraklasa gwarantuje super wrażenia i sprawia, iż piłkarstwo to rywalizacja najwyższej klasy. Co więcej adrenalinę podnosi oglądanie "live" tych utalentowanych sportowców i ich zmagań na widowiskowym stadionie, Stadion Energa Gdańsk.

Mecz Lechia Gdansk - Jagiellonia, wynik 1-2
Średnia ocena 0 na 5 Oceniano 0 razy.